file Snap and also No Blue Light (Triton One.R)

  • Stereo Stoic's Avatar Offline school
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
    • Posts: 4
    • Thank you received: 1
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
Stereo Stoic Posted 8 months 6 days ago
#26249
So I recently bought Triton One.Rs and a Super Center Reference.
The 1.Rs replaced DefTech BP6s


After setting up the new speakers. When I turn the avr power on and my power amp switches on their is one snap/crackle/pop from the Tritons. This did not happen with the DefTechs. Also the speakers never pop any other time, no matter how hard I push them.

Also sometimes the Bluelight on just the left Triton does not light. If I reset the system both lights will come on.

I have checked the connections on all of the cables and wires (all are fairly new and of a mid grade) but I have not replaced any.

My equipment
LG Oled C8 which triggers out to
Denon AVR-X3500H which power my center+surounds and trigger outs to
PS Audio Stellar S300 which powers the Tritons
Other equip LG HD Blu Ray Player and PS4

I would like to get rid of the snap/pop and I'm worried that the blue light not lighting consistently might mean something is defective.
Any ideas?
My 1st step is to get another set of speaker cables and swap them out to see if that makes a difference.

Thanks!
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Moderator's Avatar Offline
  • Moderator
  • Moderator
    • Posts: 2832
    • Thank you received: 3208
    • Karma: 19
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
Moderator Posted 8 months 5 days ago
#26259
Sounds like your speakers are plugged into a switched outlet. Don't do that, leave them plugged into a live outlet all the time unless you are going on vacation for weeks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Stereo Stoic's Avatar Offline school
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
    • Posts: 4
    • Thank you received: 1
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
Stereo Stoic Posted 8 months 2 days ago
#26276
Thanks for the info.

I moved the speaker power to a different surge protector and removed the trigger cable from the PS Audio Class D amp.
That fixed the issues.

Thanks again.
The following user(s) said Thank You: Moderator

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Moderator's Avatar Offline
  • Moderator
  • Moderator
    • Posts: 2832
    • Thank you received: 3208
    • Karma: 19
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
Moderator Posted 8 months 2 days ago
#26278
Excellent, thanks for letting us know. Enjoy your speakers!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Moderator
menu
close
Menu
person_outline
arrow_back
You are here: Home Forum Support Triton Series Snap and also No Blue Light (Triton One.R)