file Triton 2 Amp not turning on

  • arps00's Avatar Offline school
  • New Member
  • New Member
    • Posts: 3
    • Thank you received: 1
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
arps00 Posted 1 year 2 months ago
#29782
Hi guys

I'm based in Sydney, Australia and own a pair of Triton 2 towers as my main left and right speakers in a 5.0 system. (the original Triton 2, not the 2+). Speakers were purchased in May 2013, so out of Warranty

One of the Triton 2 speaker's amp no longer turns on. The green light behind the speaker is off and the bass section is not producing any sound.

Troubleshooting steps I have tried:
1) Disconnected speaker from power for several days, no change
2) Swapped the fuses between the 2 speakers, the problem stayed with the same speaker
3) Swapped the power cords between the 2 speakers, the problem stayed with the same speaker

Could you please advise what I can do to get this fixed? If it involves dealing with a local dealer, another consideration is that the dealer I purchased from (Audio Connection in NSW Australia) no longer appears to be a Goldenear dealer as per their website - so in this case who should I get in touch with?

Thanks!
Arpan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Moderator's Avatar Offline
  • Moderator
  • Moderator
    • Posts: 3217
    • Thank you received: 3403
    • Karma: 19
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
Moderator Posted 1 year 2 months ago
#29798
Hi Arpan, It sounds like the amplifier built-into this Triton Two tower is defective and needs to be serviced. I would suggest contacting GoldenEar's service department at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. They should be able to help you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • arps00's Avatar Offline school
  • New Member
  • New Member
    • Posts: 3
    • Thank you received: 1
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
arps00 Posted 1 year 2 months ago
#29825
Thanks for your response. I've got in touch at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. and they are assisting me

Thanks again
Arpan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • new24k's Avatar Offline
  • New Member
  • New Member
    • Posts: 19
    • Thank you received: 10
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
new24k Posted 11 months 2 weeks ago
#30105

Thanks for your response. I've got in touch at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. and they are assisting me

Thanks again
Arpan

What was their resolution...?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • arps00's Avatar Offline school
  • New Member
  • New Member
    • Posts: 3
    • Thank you received: 1
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
arps00 Posted 10 months 2 weeks ago
#30209
Hi new24k, no resolution so far. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. advised me the same - that the amplifier built-into the Triton Two tower needs to be serviced, and directed me to their local distributor here in Sydney
I sent a message to the distributor via their website and got no response. I then called them and they directed me to one of their dealers (same dealer I purchased the speakers from)
I sent a message to the dealer via their website and got no response. And since then we have been in a pretty strict lockdown in Sydney due to COVID, with most businesses closed. Am waiting for restrictions to be lifted before following up....
The following user(s) said Thank You: new24k

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Rippedgeek's Avatar Offline
  • New Member
  • New Member
    • Posts: 6
    • Thank you received: 0
  • arrow_drop_downMore arrow_drop_upLess
Rippedgeek Posted 4 months 4 weeks ago
#30789
Really hope you managed to get some form of resolution on your issue. I'm a little worried about this potentially happening to my Triton References, as I'm in New Zealand.

Cheers
Rip

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Moderator
menu
close
Menu
person_outline
arrow_back
You are here: Home Forum Support Triton Series Triton Towers Triton 2 Amp not turning on